In Wellness and Health

Bun gasit tuturor in aceasta perioada de transformari profunde pentru toata lumea.

Desi mi-am propus sa scriu mai des, nu am reusit sa-mi tin promisiunile, deoarece in ultimul an am fost implicata in foarte multe proiecte.

Viata mea, la fel ca a tuturor de altfel, este in continua schimbare si transformare, si acest lucru ma bucura, deoarece cred ca toti suntem aici, in aceasta existenta umana, sa evoluam prin invatare permanenta.

Mai cred, de asemenea, ca nu venim aici sa facem acelasi lucru toata viata, si ca de-a lungul vietii, putem avea misiuni diferite, pentru care trebuie sa ne pregatim, sa acumulam cunoastere si noi aptitudini.
Astfel, ne transformam, evoluam si devenim, in timp, cea mai buna varianta a nostra.

„Schimbarea este singura constanta in viata” , spunea cineva, si chiar asa si este.

Stiu ca veti spune ca este uneori dureroasa, ca nu ne plac schimbarile, dar este necesara, caci nu evoluam atunci cand stam in zona de confort, ci atunci cand viata ne arunca provocari si ne obliga sa dezvoltam noi aptitudini, cu ajutorul carora sa “navigam” prin aceste mari involburate.

In procesul de transformare si evolutie, unul dintre cele mai importante lucruri, mi se pare

lucrul cu propriile emotii si dezvoltarea inteligentei emotionale.

Am primit multe solicitari in perioada de izolare, pentru ca oamenii stand inchisi in case, au fost nevoiti sa se confrunte cu propriile emotiile, de care au fugit ani de zile, si cu care nu au vrut sa lucreze, pentru ca, (stiu !!) nu e un proces usor si nici simplu.
In urma cu cateva saptamani am lucrat cu o clienta pe suferinta pe care o simțea că lipsesc din viata ei, in timpul carantinei, atât de multe experiențe pe care le iubește, cum ar fi sa se intalneasca cu prietenii, sa mearga la cinema, la zile festive cu prietenii, sa-si vada persoanele dragi, sa calatoreasca, etc.
Si de cele mai multe ori, cand vorbim despre suferinta, o asociem cu pierderea unei persoana dragi, a jobului, a ceva important, dar realitatea este ca putem simti suferinta in orice situatie, deoarece suferinta este informatia transmisa de creier ca ne simtim deconectati de la ceva ce este important pentru noi.

Dupa ce am facut cateva runde de EFT, mi-a spus:

„În timp ce lucram pe aceasta suferinta, am observat toate celelalte suferinte din trecut care se aflau in interiorul meu. Pe măsură ce lucram, a fost ca si cum un baraj s-a rupt sub presiunea apei si m-am simtit inundata de toate acele suferinte, care erau acolo reprimate de atatia ani si totul s-a combinat cu suferinta prezenta si m- am simtit coplesita pentru cateva momente, parca eram intr-un tsunami, pentru ca totul era amplificat de sute de ori, dar, pentru ca am continuat sa lucram ( EFT) si nu ne-am oprit, incet, incet, am simtit apoi ca am inceput sa eliberez, inclusiv acele suferinte vechi. A fost ca si cum s-au eliberat toate impreuna si mi s-au ridicat niste poveri de pe umeri”

Chiar dacă aceasta a fost prima dată când am auzit această experiență descrisă în acest mod particular, cu legături de emoții conectate, experiența în sine este comună.
Când trăim o emoție, aceasta ne amintește de toate celelalte ocazii cand am experimentat aceeași emoție. Dacă acele emoții trecute nu sunt complet procesate, se poate sa ne simțim “loviți” de un val de emoții simultan.

În acel moment, ne putem simți mai rău, deoarece emoțiile sunt din ce în ce mai puternice si se cumuleaza, dar, în realitate este o oportunitate excelentă de vindecare, eliberare si transformare.

Putem procesa si transforma nu numai ceea ce simțim în momentul prezent, dar și emoții neprocesate din trecut.

De aceea aceste Tehnici de Eliberare Emotionala (abreviat EFT sau tapping) mi se par atat de minunate si utile, iar partea cea mai frumoasa este ca sunt usor de aplicat si mereu la indemana.

Stiu ca in aceasta perioada multi dintre noi ne-am confruntat cu avalanse de emotii prezente sau trecute, neprocesate si dintre emotiile predominante, as aminti frica si anxietatea– anxietate fata de viitor, de necunoscut, de oportunitati pierdute, de incertitudine, si lista poate continua.

Cand ne confruntam cu astfel de emotii, fiecare dintre noi reactioneaza intr-un anume fel. Unii plangem, altii suferim in tacere, altii mancam prea mult, caci da, aceasta anxietate ne face sa mancam, pentru ca mancarea este cel mai “inofensiv” drog. Am pus “inofensiv” cu ghilimelele de rigoare, pentru ca, intr-adevar, mancarea este inofensiva, atunci cand mancam sanatos si ponderat, dar mancatul haotic si in cantitati mult mai mari decat avem nevoie, transforma mancarea intr-un drog. Cu atat mai mult cu cat s-a asociat, in aceasta perioada, si cu lipsa de miscare, din cauza carantinei si a izolarii.

Personal, nu am fost complet izolata, pentru ca am lucrat alternativ si de acasa, dar m-am dus si la birou, in plus, mi s-a permis sa ies afara zilnic pentru o plimbare in parc sau sport (locuiesc in Londra, UK).

Presiunea a fost mai mult psihica, ritmul de viata a devenit dintr-o data dintr-unul alert, si chiar haotic uneori, intr-unul extrem de relaxat, salile de sport s-au inchis, dar am facut ceva yoga si pilates acasa, in camera mea, si continui sa fac, insa nu e ca atunci cand te duci la sala. Acolo te conectezi cu sinergia grupului si mi se pare mai eficient.

Cum spuneam, cand ne scoate cineva din ritm, si viata noastra se schimba total peste noapte, adaptarea la noul mod de viata ia timp, iar in tot acest timp, organismul face eforturi sa se adapteze, ceea ce inseamna ca este supus unui stres. Stiti ce facem cel mai adesea cand suntem stresati:

Mancam. Da, mancam emotional.

De aceea, in tot acest timp, am simtit nevoia sa reiau cursul pe care l-am facut in urma cu 2 ani,

Rescrie Povestea Greutatii Tale cu EFT

pentru ca stiu ce rezultate am obtinut, atunci cand, personal, l-am parcurs pe tot.

Si am aplicat zilnic aceste Tehnici de Eliberare Emotionala (EFT ) minunate, care m-au ajutat sa raman in control, calma si relaxata.

Mai mult decat atat, am reinregistrat toate fisierele audio, deoarece am simtit ca e nevoie sa adaug pauze mai lungi intre afirmatii, pentru a va permite sa aplicati Tehnicile EFT mai eficient.

În newsletterul de astazi va ofer cu drag  o sesiune de lucru cu exercitii practice si informatii utile pentru a ve rescrie si voi propria poveste :

De ce sa te lasi coplesit daca poti sa-ti Rescrii Povestea ? 4

 Sesiune practica de lucru   

Rescrie Povestea Greutatii tale cu EFT

   https://www.youtube.com/watch?v=EjbmydcJ8N0&feature=youtu.be

care contine si 2 exercitii valoaroase :

 https://youtu.be/KNfwXwdOuhc Exercitiu EFT pentru anxietate si frustrare

https://youtu.be/1gUCWghgDf8 –  Exercitiu EFT pentru senzatia de coplesire

  dar si alte sfaturi importante, care stiu sigur ca o sa va foloseasca, daca sunteti interesati sa eliberati kilogramele in plus cu usurinta.

Pentru usurinta procesului si din dorinta de a va oferi posibilitatea sa le accesati de cate ori aveti nevoie, am inregistrat aceste exercitii si separat si le puteti accesa pe Youtube pe  linkurile de mai sus.

De asemenea, din dorinta de a oferi posibilitatea cat mai multor persoane sa aiba acces la acest curs,

Rescrie Povestea Greutatii Tale cu EFT

am decis sa il ofer pentru o perioada limitata de 3 saptamani cu un pret redus cu 33 % 

Doar 360 lei- pentru perioada cuprinsa intre 21 Iunie- 12 Iulie.

Cursul se poate achizitiona completand formularul existent pe plaforma:
https://mariana-popa.teachable.com/p/eliberarea-foamei-emotionale

Va doresc, bucurii, liniste si pace in suflete!

Cu drag si pe curand,

Mariana

Articole recente

Lasa un comentariu

0

Tasteaza ce vrei sa cauti si apasa ENTER

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
ro_RORomână
Powered by TranslatePress »
De ce sa te lasi coplesit daca poti sa-ti Rescrii Povestea ? 5