Freedom-Beach-1920x1080Premisa predominanta este ca cele mai multe (daca nu toate) dintre bolile si bagajele emotionale, incep cu factorii de stres pentru corp, minte sau spirit.

Tehnicile  EFT se adreseaza principalilor contributori, care sunt, in general, raspunsuri emotionale care au ramas blocate in sistemul energetic sau in minte.

Memoria nostra celulara este codificata si ramane incarcata cu toate reactiile emotionale si evenimentele pe care le-am trait.

Tehnica EFT este creatia lui Gary Craig, inginer de profesie, absolvent al Universitatii Stanford, pasionat de domeniul dezvoltarii personale, care prin spiritul  sau iubitor, a adus, probabil, mai multa vindecare profunda, multor persoane, decat aproape oricine altcineva, din istoria recenta.

Ulterior, Tehnica a fost preluata si dezvoltata de numerosi medici, psihologi, life-coach, prin adaugarea sau eliminarea unor puncte energetice de pe corp  sau prin combinarea ei cu alte metode ( vezi Faster EFT sau Matrix Reimprinting,  de exemplu)

El a invatat mai intai NLP-programarea neurolingvistica, apoi TFT-Thought Field Therapy cu Dr. Roger Callahan  si a simplificat aceasta terapie, transformand-o in ceea ce astazi se numeste Tehnica de Eliberare Emotionala-EFT.

Gary Craig a lasat o mostenire, un model si o provocare pentru alti medici si terapeuti, care, de-a lungul timpului, au aplicat si imbunatatit metoda, combinand-o cu foarte multe  tehnici ajutatoare, de auto-vindecare.

Tehnica EFT lucreaza prin intermediul rostirii  afirmatiilor foarte specifice, combinate cu presarea punctelor, reprezentand capetele meridianelor energetice, in timp ce ne directionam atentia catre emotia  sau durerea fizica pe care o simtim.

Afirmatia favorita a lui Gary Craig este: “Desi am aceasta problema…..(se enunata problema), ma iubesc si ma  accept profund si complet asa cum sunt”.

Corpul nostru are o natura profund electrica, lucru demonstrat de catre aparatura medicala prin intermediul electroencefalografului (EEG)- care inregistreaza activitatea creierului si a electrocardiografului (EKG)- care inregistreaza activitatea inimii.

Chinezii au descoperit  acum 5000 de ani in urma, ca tot corpul nostru este strabatut de canale energetice (sau meridiane) si au folosit acupunctura pentru a restabili curgerea energiei prin corpul nostru.

Afirmatia  lui Gary Craig, fondatorul metodei, care sta la baza tehnicii EFT, este urmatoarea :

“Cauza tuturor emotiilor negative este o intrerupere in sistemul nostru energetic” sau cu alte cuvinte, atunci cand fluxul energetic este intrerupt, apare emotia negativa, durerea fizica, starea de disconfort.

Cand blocajele raman in sistemul nostru energetic foarte multi ani, ne provoaca boli fizice sau traume emotionale.

Prin intermediul aplicarii Tehnicii EFT,  noi  practic  “procesam” toate aceste evenimente trecute din viata nostra, pe care sistemul nostru energetic  nu le-a putut procesa in momentul producerii lor si permitem restabilirea  curgerii  libere a energiei prin corpul nostru .

In momentul producerii evenimentului respectiv, noi nu am putut procesa toate emotiile, ele au ramas blocate in subconstient si acest lucru ne-a determinat sa reactionam intr-un anume fel,  in situatiile cu care ne-am confruntat ulterior.

Prin aplicarea Tehnicii EFT,  stergem amprenta energetica a acestor evenimente vechi, astfel incat ele nu vor mai fi capabile sa domine peisajul nostru emotional si devenim liberi sa ne traim viata cu bucurie.

Studiilor efectuate au  demonstrat ca personele cu boli auto-imune, sunt cele care au experimentat traume emotionale in copilarie si care au ramas nevindecate de-a lungul anilor.

Acesta este un exemplu extrem de concludent al faptului ca emotiile neprocesate la timp, ajung sa ne afecteze viata, pe termen indelungat, la toate nivelele, iar in cele din urma se manifesta in corpul nostru fizic, producand boli de orice natura.

Tehnica EFT, este o alternativa a acupuncturii, cu diferenta ca  invatarea practicarii acupuncturii necesita ani intregi, in timp ce  tehnica EFT este foarte simplu de invatat si aplicat, nu este dureroasa, nu implica folosirea acelor, iar rezultatele, in unele cazuri, sunt imediate si definitive.

Tehnica EFT se aplica in urmatoarele cazuri :

  • Frici si Fobii
  • Traume
  • Stress si Anxietate
  • Dependente si adictii
  • Durere fizica
  • Dureri de cap, migrene
  • Alergii
  • Imagine de sine
  • Controlul greutatii
  • Blocaje financiare

dar si in nenumarate alte situatii, care nu sunt mentionate aici, astfel incat, intrebat de nenumarate persoane  daca tehnica se poate aplica pentru diverse probleme,  Gary Craig  a raspuns :Try it on everything! ”-“Incearca pentru orice !”, mentionand faptul ca aplicarea tehnicii nu ne poate afecta in nici un fel, ci are doar un efect benefic asupra noastra.

 

Lasa un comentariu

0

Tasteaza ce vrei sa cauti si apasa ENTER

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
ro_RORomână
Powered by TranslatePress »