In Wellness and Health

Dr Peta Stapleton si stiinta din spatele Tehnicilor EFT

Dr. Peta Stapleton are o experiență de 22 de ani în calitate de psiholog clinician și psihiatru, înregistrat în statul Queensland, Australia și are o Diploma postuniversitară in psihologie profesională și este doctor în filozofie.
Peta a deținut funcții academice la Universitatea Griffith timp de 14 ani, predând și coordonând studiile psihologice de cercetare în terapii noi în domeniul obezității și managementului greutății și este acum Profesor asociat în Psihologie la Universitatea Bond.

Peta contribuie în mod regulat la domeniul academic cu publicații în domeniul asistenței medicale, moralei, comunicării, intervențiilor psihologice și tulburărilor de alimentație.
Ea revizuiește, de asemenea, în mod regulat, reviste academice și oferă supraveghere pentru psihologii noi și actuali, precum și pentru studenți.
În domeniul sănătății ea conduce studiile clinice care investighează impactul Tehnicilor de Eliberare Emotionala (EFT), în special în tratamentul poftelor alimentare la adulții supraponderali și obezi.

In cadrul studiilor efectuale, Peta a comparat Tehnicile EFT cu Terapiile cognitive comportamentale (CBT) pentru poftele alimentare; EFT pentru depresie la adulți; EFT pentru teama și flexibilitate la studenții de 15 ani și EFT pentru cei care suferă de durere cronică.
De asemenea, a condus primul proces din lume care examinează modificările neurale după EFT, pentru problemele alimentare (studiu RMN- Imagistica prin rezonanta magnetica)

Rezultatele anterioare ale unui prim studiu mondial, vizând demonstrarea științifică a unei tehnici simple de Eliberare emotionala, au arătat că metoda este eficientă în reducerea poftelor alimentare.
Aceasta este prima dată când, oriunde în lume, au fost utilizate scanările funcționale de rezonanță magnetică prin imagistică ( RMN) pentru a vedea dovezile fizice, științifice, despre modul în care Tehnicile de Eliberare Emotionala (EFT) lucrează la aceste condiții, prin schimbarea căilor neuronale ale creierului implicate în dependență și alimentație- respectiv pofte.
După 4 săptămâni (2 ore/ saptamana de aplicat Tehnicile EFT), scanările cerebrale ale participanților au arătat o reducere remarcabilă a activării.
Grupul care a primit Terapiile cognitive de control si nici o sedinta EFT, nu s-a schimbat.
Scanările complete sunt disponibile mai jos, precum si in articolul original pe care il puteti accesa pe site-ul Petei Stapleton.
https://petastapleton.com/the-science-behind-tapping/?fbclid=IwAR2l0ltfyr5GqWQThs0tRXySGY8qz2extt02iL05t6FhuYMDokM53GifG48

Creierul unei femei la inceputul experimentului si dupa 4 saptamani de aplicarea a Tehnicilor EFT

Un Studiu Stiintific Care Demonstreaza Eficienta Tehnicilor EFT In Reducerea Poftelor 7

 

 

Creierul unui barbat la inceputul experimentului si dupa 4 saptamani de aplicarea Tehnicilor EFT

Un Studiu Stiintific Care Demonstreaza Eficienta Tehnicilor EFT In Reducerea Poftelor 8

Pe scurt:
Contextul : Acest studiu clinic pilot a investigat efectul Tehnicilor de Eliberare Emoțională (EFT) asupra activării creierului, ca răspuns la stimulii de poftă de mâncare, folosind imagistica prin rezonanță magnetică funcțională (RMN).
EFT este o tehnică de reducere a stresului, care implică rostirea unor afirmații cognitive, in timp ce se stimuleaza puncte de pe corp, reprezentand capetele meridianelor energetice ( folosite in acupunctura), prin presarea (baterea) usoara a acestora cu varful degetelor.

Experimentul : Cincisprezece adulți supraponderali / obezi au fost alocați tratamentului de grup, pentru 4 săptămâni de aplicare a Tehnicilor EFT.
Acestia inregistrau pofta de mancare ridicata, precum si alte pofte pentru diferite alimente. Imaginile repetate aleatoare ale hranei cu un continut caloric ridicat, au fost concepute pentru a angaja parti ale creierului si au fost prezentate in timpul scanarilor pre si post RMN.

Rezultate: Rezultatele obtinute in reducerea poftelor alimentare, de grupul care a primit sedinte de aplicare a Tehnicilor EFT au fost semnificative, în comparație cu grupul care a primit Terapii cognitive comportamentale de control.
Astfel procentul mediu al poftelor participanților a scăzut cu 18% pentru grupul EFT și cu 5% pentru grupul cu terapia de control.
Activitatea creierului a fost monitorizata utilizand scanarea prin rezonanta (RMN) și a existat o deactivare relativă a poftelor in creier ( Lobul temporal superior și cortexul orbital-frontal lateral ) numai pentru grupul tratat cu Tehnicile EFT.
Grupul de control, cu toate acestea, a arătat activarea continuă în aceste parti ale creierului.

Concluzie: Rezultatele au arătat că Tehnicile EFT pot scădea activitatea creierului în regiunea limbica și reduce simptomele legate de alimentație la persoanele supraponderale / obeze.
Acest studiu, de asemenea, scoate in evidenta foarte clar succesul Tehnicilor EFT in eliminarea poftelor alimentare si scaderea in greutate.

Pe 23- 24 Martie voi fi din nou in Bucuresti, pentru a sustine cursul la sala

“Rescrie Povestea Greutatii tale cu EFT”- 2 zile de transformare personala-

Pentru inscrieri va rog sa accesati site-ul si sa completati formularul de inscriere:
https://stildeviatacueft.com/program-evenimente/

Toti participantii la curs vor primi ulterior, ca bonus, accesul permanent la cursul on-line pe platforma teachable. https://mariana-popa.teachable.com

Va astept cu drag!

Mariana Popa- Practician EFT Level 1-2-3

Articole recente

Lasa un comentariu

0

Tasteaza ce vrei sa cauti si apasa ENTER

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
ro_RORomână
Powered by TranslatePress
Turnul Rusinii - o calatorie interioara 9Matrix Reimprinting- Vindecarea traumelor 10