EFT (Emotional Freedom Techniques) sau Tehnici de Eliberare Emotionala, reprezinta o metoda energetica, pe care o putem aplica singuri si care functioneaza atunci cand nimic altceva nu are efect.

“Intr-o zi, profesionistii din domeniul medical, se vor trezi si vor realiza ca problemele emotionale nerezolvate  sunt principala cauza a 85% dintre boli. Cand vor face asta, Tehnicile EFT vor fi prima “unealta” principala de vindecare, asa cum este si pentru mine” – Dr. Eric Robins – Mind Body Healing Expert: http://www.soundstrue.com/shop/authors/Eric_B_Robins

“Impreuna vom construi  in tine un pod catre tinutul pacii personale. O data construit, acest pod va deveni o abilitate pentru toata viata, pe care o poti folosi sa raspandesti  libertatea emotionala si bucuria, de la tine catre ceilalti” – Gary Craig – fondatorul Tehnicilor EFT – Emotional Freedom Techniques: http://www.emofree.com/eft/

Emotional Freedom Techniques (EFT) sau Tehnicile de Eliberare Emotionala –  reprezinta o metoda energetica foarte puternica, bazata pe descoperirea ca in principal, tulburarile energetice (stresul) contribuie la aparitia bolilor.

Studiile stiintifice au aratat ca Tehnicile EFT sunt capabile sa reduca rapid impactul emotional, amintirile si incidentele care declanseaza stresul emotional. O data ce acest factor este redus sau eliminat, organismul nostru poate reveni singur la starea de echilibru, astfel incat procesul de vindecare se accelereaza.

Tehnicile EFT sunt unice, prin faptul ca sunt tehnici de autovindecare, care ajuta intr-un interval foarte scurt de timp, la atenuarea problemelor fizice si emotionale. Bazate pe descoperiri impresionante in ceea ce priveste energiile subtile ale corpului, EFT – cunoscute si sub numele de Meridian Tapping (Tehnici Energetice de Meridian) sau simplu ” Tapping” s-au dovedit a fi tehnici de succes in mii de cazuri clinice, prin utilizarea unor fraze cheie, in timp ce se actioneaza asupra meridianelor de acupunctura ale corpului.

EFT se aplica la aproape orice problema emotionala, fizica sau de performante si de foarte multe ori functioneza in cazuri in care nimic altceva nu  da rezultate.

Suntem cu totii fiinte emotionale, spirituale si fizice. Corpul nostru este alcatuit din mai multe sisteme intretesute. Unul dintre acestea este sistemul de meridiane energetice ale corpului.

Cu mii de ani in upozarma, chinezii au identificat acest sistem de meridiane energetice ale corpului si au folosit acest lucru ca baza in acupunctura.

Presopunctura este o alta tehnica de lucru cu meridianele energetice ale corpului.

Chinezii fac referire la aceasta energie a fortei de viata,  denumita “qi”sau “chi” (se pronunta „ci”), iar japonezii o denumesc “ki” (chi).

Acesta este fundamental, nu numai pentru acupunctura, dar si pentru yoga, thai chi, qi gong, arte martiale si alte practice asiatice.

Studiile au demonstrat existenta acestor meridiane, anterior nedetectabile si invizibile.

Tehnicile EFT utilizeaza acelasi concept al meridianelor energetice si se adreseaza  atat problemelor emotionale specifice, cat si problemelor fizice.

Ele se bazeaza pe actionarea capetelor meridianelor energetice prin batai usoare,  deblocand astfel  curgerea  eficienta a energiei, plecand de la afirmatia de baza a fondatorului acestei metode, Gary Craig : “Cauza tuturor emotiilor negative este o intrerupere in sistemul energetic al corpului”.

Astfel, in timp ce actionam aceste puncte, ne indreptam atentia catre o problema specifica, eveniment, durere, disconfort si rostim afirmatii prin care enuntam problema respectiva, in scopul de a clarifica aceste blocaje energetice, probleme emotionale, evenimente anterioare stresante, care sunt pastrate in memoria celulara.

Persoanele care au aplicat Tehnicile EFT, raporteaza rezultate impresionante in starea lor de sanatate fizica sau emotionala.

Cu mii de ani in urma chinezii au identificat acest sistem de meridiane energetice ale corpului si au folosit acest lucru ca baza, in acupunctura.

 

Lasa un comentariu

0

Tasteaza ce vrei sa cauti si apasa ENTER

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
ro_RORomână
Powered by TranslatePress »