Reteta de baza a lui Gary Craig a fost ulterior simplificata, pentru aplicarea ei cu mai multa usurinta, renuntandu-se la anumite etape ale retetei, deoarece s-a constatat  ca reteta functioneza la fel de eficient.

Partea la care s-a renuntat se numeste “Gama celor noua actiuni”, care se mai utilizeaza doar  in unele cazuri mai complicate, cand nu se obtin rezultatele dorite si problema nu pare sa cedeze, deoarece clientul opune o rezistenta foarte mare.

 Iata : RETETA DE BAZA:

1. Pregatirea…Repetati de 3 ori această afirmatie:

„Desi am această  (se enunta problema )______ , ma accept complet si profund asa cum sunt.”

în timp ce frecati continuu Punctul Sensibil sau bateti Punctul Karate.

2. Secventa…Bateti  de aproximativ 7 ori fiecare dintre următoarele puncte

energetice în timp ce repetati Fraza de Aducere Aminte la fiecare punct.

IS, CO, SO, SN, B, CP, SB, SS, DM, DA, DL, Dm, PK

3. Gama celor 9 actiuni…Bateti continuu Punctul Gamut în timp ce executati

fiecare dintre aceste 9 actiuni:

(1) Ochii închisi (2) Ochii deschisi (3) Ochii privind jos dreapta (4) Ochii privind jos stânga (5) Ochii rotiti spre dreapta (6) Ochii rotiti spre stanga

(7) Fredonati 2 secunde o melodie (8) Numarati pâna la 5 (9) Fredonati 2 secunde o melodie.

4. Secventa (iarasi)… Bateti  de aproximativ 7 ori fiecare dintre următoarele puncte energetice in timp ce repetati Fraza de Aducere Aminte la fiecare punct.

IS, CO, SO, SN, B, CP, SB, SS, DM, DA, DL, Dm, PK

Nota: In rundele urmatoare, Afirmatia de Pregatire si Fraza de Aducere Aminte sunt ajustate pentru a reflecta faptul ca va adresati la ceea ce a mai ramas din problema.

Metoda pe care eu o aplic in workshopuri si sesiunile individuale este denumita Metoda Progressive EFT™, fondata de Lindsay Kenny si este metoda lui Gary Craig  imbunatatita, prin aplicarea procedurilor de bateri pe ambele parti ale corpului, pentru eficientizare, cat si adaugarea a doua puncte de meridiane energetice si anume IM-incheietura mainii si VC-varful capului .

Regasiti mai jos schema punctelor, denumirea acestora si localizarea lor .

La inceputul sprancenei, exact deasupra si intr-o parte a nasului. Acest punct este scris prescurtat IS, adică Inceputul Sprancenei (notat în desen IS)

Pe osul aproape de coltul exterior al ochiului. Acest punct este prescurtat CO de la Coada Ochiului (notat CO).

Pe osul de sub ochi, cam la 2,5 centimetri sub pupila. Acest punct este prescurtat SO, adică Sub Ochi (notat SO)

Pe zona micuta dintre varful nasului si marginea de sus a buzei superioare. Acest punct este prescurtat SN, adică Sub Nas (notat SN).

Punctul de mijloc dintre barbie si marginea de jos a buzei inferioare. Chiar daca acest punct nu se afla chiar pe barbie, e prescurtat B de la Bărbie (notat B).

Punctul de întâlnire dintre stern (capul pieptului), clavicula si prima coastă. Pentru a localiza  corect acest punct, puneti degetele mai întai pe scobitura in forma de U din partea superioara a sternului (cam pe unde-si leaga un barbat cravata). De la baza acestui U, coborati degetele spre buric cam vreo 2,5 centimetri si apoi mutati spre dreapta (sau stanga) înca vreo 2,5 centimetri.

Acest punct este prescurtat CP de la Capul Pieptului, chiar dacă nu se află exact în capul pieptului. El se gaseste la inceputul claviculei si e notat CP în desen.

Sub brat, la vreo 10 centimetri sub axila. Acest punct se scrie prescurtat SB de la Sub Brat (notat SB).

Sub san, la vreo 2,5 centimetri sub sfarcul sanului pentru barbati si exact unde incepe sa se formeze sanul, pentru femei. Acest punct se prescurtează SS de la Sub San (notat SS).

Incheiatura mainii- notat cu IM.

Pe cap- notat cu VC.

Pe marginea exterioara a degetului mare, pe aceeasi linie cu baza unghiei. Acest punct se scrie pe scurt DM de la Degetul Mare (notat DM)

Pe marginea dinspre degetul mare a degetului aratator, pe aceeasi linie cu baza unghiei. Acest punct se prescurtează DA de la Degetul Arătător (notat DA).

Pe marginea dinspre aratator a degetului lung, pe aceeasi linie cu baza unghiei.

Acest punct se scrie prescurtat DL de la Degetul Lung (notat DL).

Pe marginea interioara, cea mai apropiata de inelar, a degetului mic, pe aceeasi linie cu baza unghiei. Acest punct se prescurteaza  Dm de la Degetul mic (notat Dm).

Ultimul punct este punctul loviturii de karate. El este localizat la mijlocul partii carnoase a marginii exterioare a palmei, între încheietură si baza degetului mic. Acest punct este prescurtat PK de la Punctul (de) Karate si este notat în desen cu KC.

In locul punctului de karate se mai poate folosi si punctul sensibil-PS

Puneti degetul la baza gatului, cam acolo unde un barbat isi leaga cravata.

Pipaiti în această zonă si veti gasi o scobitura în forma de U, în capul sternului (capul pieptului).

De la baza acestei scobituri,coborati 7-8 centimetri catre buric si vreo 8 centimetri spre dreapta (sau stanga).

Acum ar trebui să fiti in partea superioara, dreapta sau stanga, a pieptului.

Daca apasati viguros in aceasta zona (pe o arie cu raza cam de 5 centimetri), veti găsi un „Punct Sensibil”.

Acesta e locul pe care trebuie sa il  frecati, în timp ce spuneti afirmatia.

Acest punct este un pic dureros cand il frecati, pentru ca acolo apare o congestive limfatica. Atunci cand il frecati, dispersati aceasta congestie.

Din fericire, după câteva episoade, congestia este total dispersata si durerea dispare.

Atunci puteti freca în punctul respectiv fara niciun disconfort. Nu vreau să exagerez durerea pe care ati putea-o simti.

Nu e deloc o durere propriu-zisă, intensă. Este cat se poate de suportabila si nu produce un disconfort prea mare. Dacă totusi doare, atunci slabiti putin presiunea frecarii.

De asemenea, dacă aveti vreun fel de operatie în acea zona a pieptului sau daca exista vreun motiv medical oarecare, pentru care nu ar trebui sa umblati in acea zona, atunci frecati în partea cealalta. Ambele parti sunt la fel de eficiente.

In orice caz, daca exista vreo urma de indoiala, consultati-vă medicul inainte de a incepe…sau…mai bine, bateti „Punctul de Karate”.

Prescurtările denumirilor acestor puncte sunt date mai jos, în aceeasi ordine ca mai sus.

IS = Inceputul Sprancenei

CO = Coada Ochiului

SO = Sub OchiSchema puncte EFT

SN = Sub Nas

B = Barbie

CP = Capul Pieptului

SB = Sub Brat

SS = Sub San

IM=incheietura mainii

VC=varful capului

DM = Degetul Mare

DA = Degetul Arătător

DL = Degetul Lung

Dm = Degetul mic

PK = Punctul Karate

Va rog sa observati ca aceste puncte se succed de sus în josul trupului, ceea ce inseamna ca fiecare punct de batut se afla dedesubtul punctului batut anterior. Astfel, le puteti memora mai usor. Treceti de câteva ori prin ele si le veti avea în minte pentru totdeauna.

Lasa un comentariu

0

Tasteaza ce vrei sa cauti si apasa ENTER

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
ro_RORomână
Powered by TranslatePress »