In Wellness and Health

bigstock-A-Small-Plant-In-The-Caring-Ha-32349164-250x195Cand lasam deoparte toate ideile preconcepute despre cine credem noi ca suntem si toate “etichetele” pe care ni le-am atribuit de-a lungul anilor, descoperim adevarata noastra valoare, frumusetea, esenta perfecta din care suntem facuti.
Pentru ca noi, suntem intregi si completi, capabili de a atinge absolut tot ceea ce ne dorim.
Va puteti imagina viata fara atasamente pentru posesiuni, rezultate, asteptari, sentimente, judecati, etc ?
Este greu sa faceti asa ceva, nu-i asa?
Amintiti-va ca nu faceti nici o greseala, aceasta calatorie, numita viata, este o provocare continua. Miracolele nu iau intotdeauna forma pe care ne-o dorim si, de fapt, ele vin de cele mai multe ori , “deghizate”.

O situatie care poate parea inaplicabila, insuportabila și devastatoare, poate deveni cea mai mare binecuvantare din viata noastra, in functie de modul in care alegem sa raspundem la ea.
Ganditi-va, uneori ne putem pierde casa  sau din anumite motive  putem pleca pe termen foarte lung de acasa, ceea ce desigur, o privim ca pe o tragedie, dar acest lucru, se poate dovedi ulterior, ca va inseamna redescoperirea libertatii si posibilitatea de a lasa in urma vechile energii si de a incepe o noua etapa din viata noastra.
Alteori, pierderea locului de munca, poate insemna o oportunitate de a ne schimba cariera  sau de a ne construi afacerea pe care am visat-o întotdeauna.
Poate ca ruperea unei relatii va însemna redescoperirea de sine, posibilitatea inceperii unei calatorii interioare  sau libertatea noastra, prin crearea unui spatiu, in care sa exploram o noua relatie, care ar putea fi chiar mai implinita decat precedenta, mai potrivita noua.
Un accident nefericit sau o boala, ar putea fi un apel de a ne re-evalua pozitia in care ne aflam si ceea ce ne-a condus acolo unde suntem, astfel incat, sa ne determine sa alegem o cale diferita, care ne va conduce la pace si libertate.
Viata este de multe ori o provocare, uneori poate parea devastatoare.
Si daca alegem sa vedem viata ca pe o lupta constanta, atunci ea asa va fi.

Cu toate acestea, daca ne uitam dupa binecuvantarile fiecarei situatii, chiar si cele foarte grele, le vom gasi acolo.
Ele sunt prezente si asteapta sa fie descoperite, pentru ca lucrurile pe care le consideram initial ca fiind devastatoare, ne aduc cele mai multe daruri.
Uneori simtim ca nimic bun nu ne poate aduce o situatie.
Si toti am avut momente in care am simtit nevoia sa strigam sau chiar am strigat catre Divinitate:
” Ce-am făcut sa merit asta?” sau „Cand ai de gand sa-mi dai o pauza ?”
Dar in toata grija pe care Universul sau Dumnezeu sau Sursa (numiti-o cum doriti) ne-o poarta, ne trimite in mod constant mesaje pentru a ne indruma (sau chiar a ne da un ghiont 🙂 ) catre directia pe care trebuie sa mergem.
Insa, de cele mai multe ori, le ignoram, nu le auzim, nu le intelegem  si astfel ratam semnele care ne sunt trimise, astfel incat Universul trebuie sa ne dea un impuls atotputernic, pentru a ne ajuta sa ajungem acolo unde trebuie sa fim, astfel incat sa ne putem identifica si utiliza potentialul nostru, in mod deplin, pentru a ne indeplini scopul (sau scopurile) vietii noastre.

Vi se pare crud, nemilos, neindurator?
Stiu ca da, am trecut si eu prin toate acestea si din pacate, la momentul acela, nu intelegeam nimic din ce mi se intampla.
Este in natura umana sa judecam lucrurile, fara sa vedem tot “puzzle-ul”.
Nici nu avem cum sa-l vedem, pentru ca vedem doar “piesa” care este la noi, intr-un anumit moment.
In plus, nu avem nici o idée despre ce ne-am ales sa facem, atunci cand am hotarat sa venim pe Pamant, in aceasta viata.
Adevarata libertate si pace interioara vin numai atunci când ne eliberam de atasamentul fata de posesiunile materiale și fata de rezultatele pe care le asteptam.
Imaginati-va doar ca pentru fiecare actiune pe care o intreprindem ne setam intentia, ii adaugam tot ceea ce dorim si putem, si apoi ne detasam de rezultate.
Stiind ca am plantat acolo o samanta, care contine ce este mai bun din tot ce avem, in care am pus toate cunostintele si abilitatile noastre, ar trebui sa fie suficient pentru a ne declara satisfacuti, pentru a sti ca va creste o floare, pe care o vom hrani zilnic cu toate dragostea noastra.
Dumnezeu nu ne da florile gata inflorite, EL ne da doar semintele, iar ce facem cu ele este treaba noastra.

Adoptand aceasta atitudine, ar insemna sfarsitul a tot ceea ce inseamna frustrare, dezamagire, rușine, vinovatie, tristete, anxietate, stres, furie, frica și o întreagă gama de emoții incomode,  pe care le experimentam din cauza asteptarilor noastre.
Daca alegem sa ramanem deschisi si sa cautam binecuvantările care vin din toate provocarile, viata ne va parea mai putin haotica si totul va capata un alt sens.
S-ar putea sa nu gasim scopul imediat si de cele mai multe ori, asa se si intampla, dar la un moment dat, poate chiar dupa ani de zile, undeva in viitor, va asigur, va garantez ca il veti vedea si ca veti intelege, ce, cum si de ce s-a intamplat si mai mult decat atat, veti constientiza si ceea ce a insemnat pentru voi acel lucru.
Ce mare DAR v-a adus!!
Cum acel eveniment ne-a schimbat, ne-a transformat  in persoana care trebuie sa devenim, pentru a ne indeplini misiunea vietii, pentru a trai cu scop.
Sau, putem continua sa strigam catre Univers si sa interpretam rolul de victima, sa ne angajam intr-o batalie continua, fara sfarsit si absolut inutila.

Deci, cum facem sa ne eliberam de toate atasamentele, asteptarile, judecatile, atunci cand acestea au fost programele noastre permanente, care au rulat de zeci de ani si in baza carora am functionat?
Aceasta este intrebarea de 1000 de puncte.
Raspuns:
Prin înțelegerea faptului ca nu suntem unul singur, ci ca, de fapt,  suntem doi,(putem fi chiar mai multi 🙂 )
Este sinele divin, care reprezinta esenta noastra pura, intreaga si perfecta in orice fel, in orice moment si mai este un alter ego, care ne tine mintea noastra constienta ocupata, astfel incat sa nu ne dam seama cine suntem cu adevarat si sa nu constientizam, ca de fapt, nu facem decat sa stam departe de viata si de intregul nostru potential.

Vocea (sau vocile, da unii dintre noi avem mai multe 🙂 ) din cap, care nu se opreste vreodată, ea vorbeste in mod constant, este ceea ce ne tine blocati, in acest cerc vicios al esecurilor si dezamagirilor.
Daca invatam sa o “gestionam”, devenim maestrii si creatorii propriei vieti.
Si, la fel ca o operatie pe creier, acest lucru necesita timp, dedicare si o multime de ore de practica cu noi insine.

Diferite metode ne vor ajuta sa acceleram, cu siguranta,  acest proces, dar e nevoie sa fim perseverenti, dedicati si sa ne luam angajemanetul fata de noi insine ca le utilizam zilnic.
Prin aplicarea Tehnicilor EFT (Tehnicile de Eliberare Emotionala), ne va creste gradual nivelul de constientizare si vom ajunge, relativ repede, la momentul in care vom putea sa ne monitorizam gandurile si sa multumim “vocilor” care fac galagie, fara sa ne mai lasam afectati de zgomotul lor.

Practicarea zilnica a Tehnicilor de Eliberare Emotionala (EFT), ne va permite sa identificam acele ganduri care nu mai servesc intereselor noastre si sa le schimbam in afirmatii de putere personala, care vor duce si la schimbarea comportamentelor noastre, astfel incat sa nu ne mai lasam prinsi in drama care ne preocupa atat de mult si ne afecteaza la toate nivele vietii noastre, emotional, mental si fizic, ne hartuieste, ne fura energia fizica si ne impiedica sa ne manifestam potentialul nostru deplin .

Pentru mine  a fost nevoie de  multe luni de practica zilnica, pentru a ajunge la aceasta realizare.
Dar descoperirea, aprofundarea si aplicarea Tehnicilor de Eliberarea Emotionala(EFT), a fost cel mai mare dar pe care mi l-a facut viata.
Marturisesc ca pentru unele probleme, a fost nevoie chiar sa practic niste ani, pentru ca de-a lungul timpului, ma confruntam cu diverse aspecte ale aceleiasi probleme, care ieseau la suprafata, rand pe rand, anuntandu-ma ca sunt acolo si se cereau a fi vindecate si eliberate din sistem.

Pentru altii poate dura doar saptamani  sau chiar zile, in functie de fiecare, de cum a fost programat, de nivelul de daruire si de diversi alti factori, cum ar fi rezistenta, flexibilitatea, consecventa, iar timpul necesar variaza in funcție de fiecare persoana.

Ceea ce nu se modifica este destinatia finala.

Daca alegem sa ne imprietenim cu aceasta Tehnica (EFT)  care este foarte blanda si usor de aplicat si sa “ramanem” cu ea, rezultatul final se va traduce in:  libertate, bucurie, fericire, pace si  bogatie interioara.

Fericirea va fi aceeasi pentru fiecare persoana si toate aceste rezultate inseamna mult mai decat “efortul” pe care il facem ca sa le obtinem, prin aplicarea Tehnicilor de Eliberare Emotionala.
Asadar ramaneti concentrati, dedicati si eliberati-va de toate minciunile care v-au condus la ceea ce credeti ca va defineste, in mod eronat si invatati sa stapaniti arta de a manifesta si de a fi capabili sa traiti viata pe care o meritati cu adevarat .
Va daruiesc un exercitiu:
EFT pentru realizarea obiectivelor stabilite la inceput de an, pe care il puteti face in orice moment, dar in special atunci cand simtiti ca sunteti demotivati sau cand provocarile vietii va lasa fara resurse.
Va imbratisez si va doresc pace!

 

Mariana

Articole recente

Lasa un comentariu

0

Tasteaza ce vrei sa cauti si apasa ENTER

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
ro_RORomână
Powered by TranslatePress
Secretele utilizarii Tehnicilor de Eliberare Emotionala pentru Controlul Greutatii 1ASPECTE simple si complexe in Tehnicile EFT 2