In Wellness and Health

BlueButterflyOK-2Persoanele care practica Tehnicile de Eliberare Emotionala EFT, stiu cat de eficiente pot fi atunci cand totul merge foarte bine si se obtin rezultate intr-un timp scurt.

Afirmatiile EFT, facute corect, cel mai adesea fac diferenta in modul in care noi reactionam la o anumita situatie data sau la o persoana.

Cu toate acestea, fiecare dintre noi ne confruntam uneori cu o voce interioara incapatanata, care spune: “Nu vreau!” (sau ceva la fel de puternic) pentru a indica refuzul de a se conforma cu sugestia noastra constienta, bine-intentionata.

Acest  “Nu vreau!”, poate avea in subconstient chiar in timp ce afirmatia EFT de auto-acceptare (“ma iubesc si ma accept profund si complet”) se repeta, sau poate submina orice alta afirmatie EFT.

Rezistente de acest gen, pot bloca progresul in orice tehnica de auto-ajutor, dar una dintre cele mai eficiente modalitati cunoscute pentru dizolvarea acestei rezistente se numeste –“EFT  -Tehnica Paradoxala”.

Aceasta metoda face uz de o trasatura umana universala.

Daca spui cuiva, sa nu faca ceva anume, “in nici un caz” si accentuezi acest lucru, spunandu-i ca nici macar sa nu se gandeasca la a face asa ceva, ce se intampla?

Cum bine stim,  nu este intelept sa interzicem cuiva sa faca ceva ce doreste sa faca – daca nu putem pune cu-adevarat in aplicare, interdictia noastra.

Daca  ceva este interzis, iar comanda noastra nu este suficient de ferma, aceasta devine un stimulent puternic pentru a face acel lucru care a fost interzis.

Uneori, interzicerea anumitor acte, este desigur, esentiala.

De exemplu, legile care interzic oamenilor sa treaca cu masina atunci cand semaforul indica culoarea rosie, sau sa conduca sub influenta alcoolului, sunt esentiale pentru siguranta traficului si salveaza nenumarate vieti.

Cu toate acestea, ar fi neproductiv sa li se interzica oamenilor anumite lucruri, daca nu ar exista o modalitate de aplicare a legii respective.

Astfel, este necesara implementarea unei legi care sa stabileasca foarte clar anumite reguli, modalitatea de aplicare si sanctiunile stabilite pentru incalcarea regulilor.

De exemplu, in perioade de prohibitie – cum au fost cele care au interzis cumpararea de alcool – acest lucru a dus la cresterea vanzarilor, sau in cazul in care o carte a fost interzisa la vanzare, de asemenea, acest  lucru a dus la cresterea vanzarilor.

Un lucru similar se intampla atunci cand suntem rugati sa nu ne gandim la ceva anume, cum ar fi : …”nu te gandi la un elefant roz timp de doua minute !”

Ce se intampla? Primul lucru care se intampla este ca un elefant roz ne vine in minte si asta tocmai datorita faptului ca acest lucru ne-a fost interzis, mintea noastra l-a chemat cu putere.

Tendinta nostra umana este de a  actiona exact invers decat ni se spune, de a face exact lucrurile care ne sunt interzise.

Putem folosi aceasta tendinta intr-un mod foarte constructiv, atunci cand devenim blocati si simtim ca tehnica EFT nu ne ajuta si nu facem progrese.

Ea ne poate ajuta sa dizolvam aceste blocaje, cauzate de rezistenta la oricare dintre obiectivele noastre.

Sa presupunem, de exemplu, ca o persoana creeaza o afirmatie de alegere, cum ar fi :

“Chiar daca nu am inceput inca noua mea dieta, aleg sa fac asta cu usurinta si in mod eficient”.

Acest lucru poate fi foarte util in cazul in care persoana are o motivatie clara, sa inceapa o dieta.

Cu toate acestea, daca exista ceea ce Gary Craig, fondatorul tehnicii EFT – numeste “obiectie secreta” in functiune,  adica un blocaj in a incepe dieta, atunci s-ar putea sa fie necesar sa abordam aceasta problema utilizand ceea ce se numeste “EFT – Tehnica Paradoxala”.

Aceasta tehnica presupune ca iti interzic in mod categoric  sa faci ceea ce doresti si alegi sa faci.

Daca ar fi sa aplicam „EFT – Tehnica Paradoxala” la afirmatia de mai sus, ea ar suna cam asa:

“Chiar daca nu am inceput inca dieta, imi interzic cu desavarsire sa o incep” sau :

“ Chiar daca nu am inceput inca dieta, nu o sa-mi dau voie sa o incep”.

Variatiuni  pe aceasta tema pot fi repetate in timp ce actionam asupra punctelor de pe corp, de exemplu :

”nu imi dau voie sa incep dieta”, “nu imi voi permite sa incep dieta”, ca si fraza de readucere aminte.

Astfel, fortandu-ne sa nu facem  lucrurile carora le-am opus rezistenta, dar le-am facut, oricum, realizam mai multe lucruri:

1. Ne auzim pe noi insine intr-o maniera foarte satisfacatoare.

Este bine stiut ca toata lumea vrea sa se faca auzita, atunci cand are ceva de obiectat, toti dorim sa ne exprimam cu voce tare propriile obiectii, propria rezistenta la ceea ce ni se spune sa facem neaparat si nu este pe placul nostru.

2. Tehnica ne incurajeaza sa strigam afirmatia : “Nu vreau!!!”, atat de tare cat dorim sa o facem si de cate ori dorim.

In acest fel, “legitimam“ oarecum toate obiectiile si le dezarmam, exprimandu-ne dreptul de a obiecta.

3. Un al treilea lucru pe care il realizam cu aceasta tehnica si poate cel mai important, este o auto-motivare foarte puternica, de a face exact ceea ce ne propunem sa nu facem, in acest caz, exact  interzicerea totala a inceperii dietei.

S-a demonstrat ca acest lucru functioneaza, deoarece nici unul  dintre noi nu vrea sa fie impins de la spate de catre o alta persoana sau chiar de catre noi insine, in a face ceva ce nu ne place sau ce ni se spune sa nu facem.

De asemenea, subconstientul nu recunoaste negatiile, nu il “citeste” pe “NU” si incorporeaza o comanda foarte puternica in a face un lucru interzis.

Spune-ti cu asprime si suficienta inversunare sa ”NU “ faci ceva si astfel devii suficient de motivat sa il faci.

Recomand aceasta tehnica de deblocare, foarte usor de utilizat, in orice moment cand ne dam seama ca exista acea “obiectie secreta”, adica o obiectie incapatanata care sta in calea succesului tehnicilor EFT.

Ea lucreaza eficient si va conduce acolo unde doriti sa ajungeti.

Astazi va ofer un exercitiu foarte eficient pentru pofte,  EFT pentru pofte  si putem alege pofta de ciocolata, inghetata (sau orice altceva) si va astept  cu drag, alaturi de mine la :

Atelierul  de lucru pentru „Controlul greutatii – Eliberarea Foamei Emotionale”, organizat Sambata, 20 Iulie 2013, orele 10.00 – 15.00, la Centrul de Dezvoltare Personala Asteri , din str. Negustori nr.11 Bis, Bucuresti

Tema: Metode de realizare a Controlului greutatii – cu  ajutorul Tehnicilor de Eliberare Emotionala
Continut: Program de exercitii pentru explorarea conexiunii dintre „Hrana emotionala” si „Controlul greutatii”, De ce nu functioneaza dietele pana cand nu se elibereaza traumele emotionale ce duc la dereglarea greutatii, exercitii pentru cresterea metabolismului, tehnici de vizualizare, exercitii EFT – material de lucru pentru acasa.

Vom invata despre Controlul greutatii, Credinte limitative, Tehnica oglinzii, Depasirea poftelor, Iertare dar si despre.. “colacei”, coapse si solduri .

Mai presus de orice insa, vom invata despre Noi Credinte de Putere, care ne ajuta si ne intaresc pe drumul nostru!
Investitie: 150 Ron
Trainer: Mariana Popa
Sustinere: Cei care aleg sa participe la intalnire, vor beneficia gratuit de o sesiune online de lucru in particular, pe tema Controlul greutatii.

Va astept inscrierile la:
– email: mmariana_popa@yahoo.com sau
– telefon :+0741 015 059 – Mariana Popa

 

 

 

 

Articole recente

Lasa un comentariu

0

Tasteaza ce vrei sa cauti si apasa ENTER

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
ro_RORomână
Powered by TranslatePress
De ce dietele nu functioneaza singure? 1