Acesta nu este un curs de nutritie sau diete, este un curs de dezvoltare personala.
Informatiile sunt prezentate in scop educational, iar tehnicile sunt neconventionale si nu pot substitui dieta, tratamentul sau sfaturile medicului, asadar, va incurajez sa cereti sfatul specialistilor daca aveti probleme cronice, sa nu renuntati in nici un caz la diete sau exercitii fizice.
Scopul cursului meu este sa va conduc printr-un proces de eliberare a emotiilor, care ne saboteaza succesul in munca pe care o facem cu noi insine.
Acesta este un curs despre viata, este practic, un nou mod de a privi viata, despre o schimbare reala in obiceiurile noastre.
Dupa cum stiti, toata lumea se confrunta cu dificultati atunci cand vine vorba de un plan de dieta si fie il abandoneaza inainte sa ajunga la final, fie castiga toate kilogramele pierdute, in timp foarte scurt.
Acest lucru se intampla, pentru ca majoritatea dietelor ne sfatuiesc ce alimente sa mancam, in ce cantitate, incearca sa ne schimbe obiceiurile alimentare, ceea ce este foarte bine, dar sunt orientate exclusive pe alimentatie.
Aceasta abordare exclusiv pe alimentatie, este sortita esecului, de cele mai multe ori, deoarece unul dintre motivele supraponderabilitatii nu consta, neaparat in tipul de mancare sau cantitatea pe care o mancam .
Motivul pentru care mancam atunci cand nu ne este cu adevarat foame sau cand deja ne-am saturat, este, de cele mai multe ori, de natura emotionala.
Mancam ca sa amortim sentimentele dureroase si acesta este primul motiv al supraalimentarii.
Asa cum ati observat, consumarea asa numitelor“alimente-confort”, cum ar fi dulciurile, carbohidratii, cerealele (painea, in special) si unele produse lactate, poate fi atat de linistitor, incat atunci cand le mancam, par sa faca sa dispara toata anxietatea sau emotiile nedorite , sau macar sa fie diminuate pe moment.
Asadar, mancam pentru ca ne enervam, pentru ca suntem ingrijorati, pentru ca suntem furiosi, tristi, abandonati, singuri.
De cate ori nu v-ati trezit in fata frigiderului, deschizandu-l, desi doar ce terminaseti de mancat, nevand nici o idee despre ce cautati acolo?
Cand se intampla asa ceva, suntem condusi de emotii.
Ele ajung sa ne controleze viata.
Un efect secundar nefericit al multor diete, este ca, restrictionand caloriile, organismul va semnala acest lucru, va incetini metabolismul si va incepe sa stocheze grasimile.
El va observa faptul ca ne infometam si nu se va desparti prea usor de grasimea stocata.
Acesta este de cele mai multe ori un factor din cauza caruia foarte multe diete esueaza.
Astfel, cauzele fizice cumulate cu cele emotionale ne submineaza orice incercare de a scapa de kilogramele nedorite.